Skip to content Skip to footer

Auteur

Renée Faas

Mijn lijfspreuk is nog steeds: I’d rather attempt something great and fail, then attempt nothing at all and succeed. Voila. Verder kan ik invoelen en helpen, dat bepaalt mijn leven.
Van oorsprong ben ik verpleegkundige-A, specialisatie Anaesthesiologie. Ben A- en O- psycholoog en na mijn afstuderen en werk bij een wijkverpleegkundige organisatie, ben ik ernstig ziek geworden en gebleven (me/cvs). Tijd voor een grondige verandering. Ik was volledig afgekeurd, maar wat studeren ging wel. Er volgt een opleiding tot gz psycholoog langs de route gedragstherapie, cognitieve therapie, emdr en act. Daar voel ik me thuis. Mijn spirituele kant wordt ten diepste gevoed door studie bij Kikis Christofides van Erevna.

Met deze wetenschappelijke en spirituele basis ben ik de wereld ingestapt – de enige manier voor mij.

Omdat ik nog steeds aan uitputting lijd en weet dat ik niet de enige ben, maar wel iemand met een ideale achtergrond om hier iets over te delen, ga ik aan het werk.
Ik schrijf artikelen, geef lezingen en onderwijs, onder andere ‘Leren omgaan met me’ en schrijf dit boek. Het liefst wil ik de weg van me/cvs of andere uitputting (Long-Covid-19?) voor mijn me-de patiënten makkelijker maken – zodat ze een waardevol en innerlijk rijk bestaan krijgen, ondanks de uitputting. En misschien zelfs wel dankzij de uitputting. Door dit materiaal zullen ze hun immuunsysteem steunen. Hopelijk maken hun behandelaars en naasten deze reis met hen. Als we blijven hopen en glimlachen zullen we een eind komen.
Wees wel, wees gelukkig en wees gezond!

0