Skip to content Skip to footer

Auteur

René Argonijt

René Argonijt werd geboren eind 1971, als kind van Friese ouders, maar net over provinciegrens met Groningen. Dankzij de levendigheid van zijn stokoude ziel, zijn hooggevoeligheid, zijn hoogbegaafdheid en de contactgestoordheid van zijn beide ouders, ontwikkelde René het vermogen om veel tijd op zichzelf door te brengen; alleen met alles wat door zijn hoofd schoot, stroomde, zong en danste. Dat zou cruciaal blijken te zijn voor het verloop van zijn verdere leven en carrière.

Al jong ging René op zoek naar de antwoorden op de grote vragen: wat is het leven, en wat moet je ermee? Mede om die reden ging hij geschiedenis studeren, in Utrecht.

Niet lang daarna maakte hij kennis met de tarot en al snel ook andere takken van de spiritualiteitboom. Zo groeide in hem een nieuw wereldbeeld: een esoterisch, spiritueel beeld van een wereld die perfect in evenwicht is en waarin alles wordt samengebracht door de universele Liefde die alles doordringt. 

Dat is sindsdien leidend geweest in zijn leven en werk.

Na het met lof afronden van zijn studie mocht René van de Universiteit Utrecht een proefschrift maken, dus onderzoek doen en daar een boek over schrijven. Zo werd hij ‘doctor in de geschiedenis’.

Vervolgens zei hij de academische wereld vaarwel en dook hij dieper in de spiritualiteit, met name via het traject Awakening Your Light Body. Zo kwam hij op het pad naar zijn ware werk en roeping: schrijver en maker van spirituele boeken.

In 2019 vroeg Peter Saarloos, Uitgeverij Hajefa, aan René om hem te helpen met de redactie van een uit te geven boek. Dat beviel zo goed dat dit uitmondde in een permanente samenwerking. René is nu werkzaam als hoofdredacteur bij Hajefa.

0