Skip to content Skip to footer

Auteur

Patrick Van Den Heeden

Patrick van den Heede is een internationaal gevraagd osteopaat en verzamelaar van verhalen en wijsheden. Wat voortdurend meewandelde op zijn pad van bewustwording, was de vraag naar identiteit en bestemming. ‘Wie ben ik dat ik me een groot deel van leven niet helemaal op mijn plaats voel; zelfs een beetje vreemd aan mijn eigen intieme omgeving?’ 

Als jonge snaak werd hij in een katholiek internaat gedropt, waar hij in de regel slechts om de maand naar huis mocht.  De filosofie van de oude wijsgeren werd er rigoureus ingepropt via de Latijnse en Griekse taal. Het juiste, klassieke denken werd er aangezien als de basis voor inzicht in het leven. In Van den Heedes geval stilde dat de behoefte aan zin en richting maar heel beperkt.

Zijn vraag naar bestemming was altijd doorspekt met het vage gevoel dat hij mensen wilde genezen.  Dus trok hij naar de universiteit om eerst een sportopleiding te starten, niet vermoedend dat hier zijn levensloop opnieuw in de goede richting werd geloodst. Door gebrek aan zelfvertrouwen verzeilde hij namelijk al gauw op de faculteit fysiotherapie en revalidatie, waar hij zijn eerste diploma behaalde. Een jaar later was hij ook gediplomeerd in de psychomotoriek.

Ontevreden met de resultaten die hij boekte bij helpen genezen van mensen, ging Van den Heede op zoek naar een echte geneeskunde, waar geest en lichaam samen konden genezen op een niet-invasieve manier. .Zodoende kwam de osteopathie in zicht. Deze studie nam een groot deel van zijn tijd in beslag gedurende de zes daaropvolgende jaren.

Nadat hij afgestudeerd was aan het osteopathie-college in Parijs, mocht Van den Heede meteen lesgeven op alle Europese vestigingen van deze school. Daaraan gekoppeld gaf hij op eigen initiatief meditatie-initiaties aan de studenten die daar open voor stonden.

Het ‘lot’ stuurde hem zo naar zijn uiteindelijke bestemming: helend genezen.

Eén van zijn afstuderende studenten, een Tahitiaan, stelde Van den Heede voor om met hem een spirituele reis te maken naar Ladakh, een bergketen in het noorden van India. Dat leidde tot een spiritueel avontuur dat zich heeft voortgezet en verder verdiept in zijn dagelijkse contacten met patiënten en met lijdende mensen, op vele manieren en niveau’s

0