Skip to content Skip to footer

Auteur

Noel Langley

Noel Langley werd in Zuid-Afrika geboren, op eerste kerstdag 1911. Later verhuisde hij naar de Verenigde Staten en kreeg hij de Amerikaanse nationaliteit. In de VS werkte hij als romanschrijver, toneelschrijver, scenarioschrijver en regisseur. Hij schreef het scenario dat de basis vormde voor de film The Wizard of Oz uit 1939, en is één van de drie gecrediteerde scenarioschrijvers voor de film. Zijn voltooide script voor de film werd herzien door Florence Ryerson en Edgar Allan Woolf, de andere gecrediteerde scenarioschrijvers. Langley maakte bezwaar tegen hun veranderingen en klaagde over de definitieve versie toen hij die voor het eerst zag, maar herzag later zijn mening.

Hij probeerde een vervolg te schrijven, gebaseerd op The Marvellous Land of Oz, waarbij hij veel van de concepten gebruikte die hij aan The Wizard of Oz had willen toevoegen, maar dit vervolg werd nooit uitgebracht.

Na de Tweede Wereldoorlog leverde Noel Langley, als scriptschrijver en redacteur, een belangrijke bijdrage aan de Britse filmindustrie. Vanaf het midden van de jaren vijftig begon hij zich echter meer exclusief te richten op het schrijven van boeken, waarna hij opnieuw verhuisde naar Amerika en Amerikaans staatsburger werd. Edgar Cayce on Reincarnation was één van zijn later werken.

In zijn latere leven werkte Langley ook parttime in een afkickkliniek.

Hij overleed op 4 november 1980, in California.

0