Skip to content Skip to footer

Auteur

Frans Stiene

Frans Stiene is medeoprichter van het International House of Reiki en de Shibumi International Reiki Association, samen met zijn vrouw Bronwen Stiene. Hij schreef ook samen met haar de veelgeprezen boeken The Reiki Sourcebook, The Japanese Art of Reiki, A−Z of Reiki Pocketbook, Reiki Techniques Card Deck en Your Reiki Treat- ment.

Oorspronkelijk afkomstig uit Nederland, woont Frans nu vooral in Australië en heeft sinds 1998 in diverse landen opleidingen gevolgd, zoals Japan, Nepal, Italië, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Sommigen van zijn reiki-leraren zijn Hyakuten Inamoto, Doi Hiroshi en Chris Marsh. Het onderzoek van Frans behelsde ook interviews van Yamaguchi Chiyoko en andere Japanse leraren, onder wie Dr. Matsuoka. Hoewel Frans opgeleid is als Gendai Reiki Ho Shihan (leraar) en als Komyo Reiki Shihan (leraar), geeft hij de voorkeur aan een traditionele vorm van de Japanse reiki, Usui Reiki Ryôhô, dat volgens hem een verlangen weerspiegelt om de leringen terug te brengen naar hun bron, het herontdekken van ons Ware Zelf. De meeste leraren in Japan onderwijzen het reiki-systeem vanuit het oogpunt van Chujiro Hayashi, terwijl Frans probeert het zo veel mogelijk te leren vanuit het oogpunt van Mikao Usui.

Frans heeft sinds begin 2000 een grote invloed op het wereldwijde onderzoek naar het reiki-systeem. 

Zijn praktische kennis van de Japanse invloed op het systeem heeft studenten wereldwijd de mogelijkheid gegeven om deze praktijk diep in zich te laten doordringen.

Studenten reageren van nature op de warmte en intelligentie van Frans. Zijn eigen persoonlijke spirituele reiki-praktijk is een model dat veel studenten willen nabootsen en het biedt veel stimulansen voor degenen die zich op hetzelfde pad bevinden.

De open, humoristische, en informele stijl van lesgeven van Frans is een bron van inspiratie voor studenten en cliënten in de Verenigde Staten, Europa, Azië en Australië. Zijn doel is om studenten de meest uitgebreide en up-to-date informatie over het reiki-systeem te geven, evenals een sterke energetische verbinding met de leer van Mikao Usui.

De inhoud van wat Frans onderwijst, wordt gevormd door wat er sinds begin 1900 is beoefend in Japan, lang voordat het reiki-systeem buiten Japan werd geïntroduceerd, en door de onderzochte invloeden op het systeem. Deze bijzondere methode behelst fysieke en energie-verbeterende oefeningen om beoefenaars te helpen reiki dieper in zich op te nemen. De eerdere leringen overwegen dat het systeem niet alleen maar een genezingspraktijk door handoplegging is, maar een die zich ook richt op het spirituele pad van een student.

Meer informatie staat op: https://reikiholland.nl/

0