Skip to content Skip to footer

Auteur

Edgar Cayce

Edgar Cayce wordt wel de ‘slapende profeet’ genoemd, en de ‘vader van de holistische geneeskunde’. Hij is de best gedocumenteerde helderziende van de twintigste eeuw. Meer dan veertig jaar van zijn volwassen leven gaf Cayce aan duizenden mensen helderziende readings. Cayce diagnosticeerde ziektes, onthulde levens uit het verleden en gaf informatie over wat de toekomst mogelijk zou brengen.

Edgar Cayce werd geboren op een boerderij in Hopkinsville, in Kentucky, in 1877. Zijn paranormale vermogens werden al direct duidelijk in zijn jeugd. Hij kon de geest van zijn overleden grootvader zien en met hem praten. Hij speelde vaak met ‘fantasievriendjes’ die voor hem geesten van gene zijde waren. Daarnaast had hij het haast griezelige talent om zich werkelijk alle zinnen uit het boek te herinneren waarop hij zijn hoofd te slapen legde. Deze vermogens bezorgde de jonge Cayce het etiket ‘geval apart’, maar het enige wat Cayce echt wilde, was anderen helpen – en dan vooral kinderen.

Later in zijn leven ontdekte Edgar Cayce dat hij zichzelf in een soort slaaptoestand kon krijgen. Hij ging dan op een divan liggen, sloot zijn ogen en vouwde zijn handen over zijn maag. In deze staat van ontspanning en meditatie kon hij zijn geest contact laten maken met alle dimensies van tijd en ruimte, namelijk het bovenbewuste gedachteleven.

 Hiermee kon hij antwoord geven op vragen in de breedste zin van het woord, zoals ‘wat zijn de geheimen van het universum?’ en ‘wat is het doel van mijn leven?’ en ook zo specifiek als ‘wat kan ik doen aan mijn artritis?’ en ‘hoe werden de piramiden in Egypte gebouwd?’ Zijn antwoorden werden al gauw ‘readings’ genoemd.
De inzichten uit deze readings bieden zelfs vandaag de dag nog praktische hulp en advies aan mensen die daarvoor openstaan. Het grootste deel van Cayce’s readings gaat over holistische gezondheid en het behandelen van ziektes. Hiermee kreeg hij de meeste bekendheid, maar de communicatie door de slapende Cayce bleef niet beperkt tot het behandelen van lichamelijke problemen.

Hoewel Cayce driekwart eeuw geleden overleed, is zijn werk nog altijd actueel. Dat blijkt wel uit het feit dat de onderwerpen die hij aansneed – het ontdekken van levensmissie, ontwikkeling van je intuïtie, het onderzoeken van oude mysteries en verantwoordelijkheid nemen voor je eigen gezondheid en geluk – nog steeds hoog op de spirituele agenda staan.
Wie had in 1945, het jaar van Cayce’s overlijden, gedacht dat begrippen als ‘meditatie’, ‘spirituele groei’, ‘aura’, ‘soulmate’ en ‘holisme’ zo breed bekend zouden worden? Dat is mede te danken aan Edgar Cayce. Daarnaast is Cayce inmiddels zelf het onderwerp geworden van enkele tientallen boeken.

Meer informatie op: www.edgarcayce.org

0