Skip to content Skip to footer

Auteur

Dolores Cannon

Dolores Cannon (1931-2014) was een hypnotherapeute die met regressie werkte en was tevens een onderzoekster van paranormale fenomenen die ‘verborgen’ kennis vastlegde. Zij werd in 1931 geboren in St. Louis, Missouri. Ze woonde in St. Louis tot ze in 1951 trouwde met een marinier. De volgende twintig jaar reisde ze over de hele wereld, als een typische marinevrouw, met haar man en gezin. In 1970 kreeg haar echtgenoot ontslag als invalide veteraan. Ze trokken zich terug in de heuvels van Arkansas.

Vervolgens begon Cannon aan haar schrijfcarrière. Ze begon haar artikelen te verkopen aan verschillende tijdschriften en kranten. Ze hield zich sinds 1968 bezig met hypnose en sinds 1979 exclusief met vorige levens, therapie en regressiewerk. Ze heeft verschillende hypnosetechnieken bestudeerd en haar eigen unieke techniek ontwikkeld, die ze vervolgens is gaan onderwijzen over de hele wereld. Ook in Nederland zijn er leerlingen van haar met een eigen praktijk.

In 1986 breidde ze haar onderzoekingen uit tot het terrein van ufo’s. Ze heeft ter plaatse studies ondernomen naar vermoede ufo-landingen en heeft de graancirkels in Engeland onderzocht.

Het grootste deel van haar werk op dit terrein bestond uit het verzamelen van bewijzen. Daarvoor bracht ze vele vermoede ontvoerden onder hypnose.

Cannon was een internationale spreker die lezingen heeft gegeven op alle continenten in de wereld. Haar vijftien boeken zijn vertaald in twintig talen. Ze heeft over de hele wereld radio- en televisie-publiek toegesproken. Artikelen over en door haar zijn wereldwijd verschenen in tijdschriften en kranten. Cannon was de eerste buitenlandse die de Bulgaarse ‘Orpheus Prijs’ ontving, voor haar onderzoek van paranormale fenomenen. Ze heeft ook diverse prijzen voor haar uitzonderlijke bijdage en levenswerk ontvangen van verscheidene hypnose-organisaties.

Dolores Cannon had een zeer grote familie, die haar goed in balans hield tussen de ‘werkelijke’ wereld van haar familieleven en de ‘ongeziene’ wereld van haar werk.

Meer informatie staat op: https://dolorescannon.com/

0