Skip to content Skip to footer

Auteur

Carla Kerklaan

Boeken:

Opvoeden in het zicht van de ziel

Ik ben orthopedagoog, gz-psycholoog en astroloog en verbind de wetenschappelijke benadering van de psychologie met de holistische benadering van de astrologie. Ik ben moeder van een zoon van wie ik heel veel heb geleerd over mijn eigen hechtingen.

Oorspronkelijk ben ik opgeleid als orthopedagoog. Al tijdens mijn studie maakte ik kennis met de astrologie en vond daarin veel herkenning. De astrologie bood een scherp zicht op mijn eigen levensthema’s, conflicten en worstelingen en de synchroniciteit tussen de patronen aan de hemel en het leven hier op aarde vind ik van een grote schoonheid en is voor mij een ware hulp in mijn verhouding tot het leven van alledag.

Na mijn studie heb ik gewerkt in de onderwijsbegeleiding, waarbij ik kinderen met leer- en gedragsmoeilijkheden onderzocht; later heb ik ook als loopbaanbegeleider gewerkt. 

Daarnaast verdiepte ik mij verder in de astrologie en ook in aanverwante onderwerpen als dromenduiding en Tarot. Zo ontwikkelde ik een steeds diepere interesse in mystiek en bewustzijnsontwikkeling. Van daaruit kon ik aan de spirituele astrologie, ook wel de Zwarte Lichten-astrologie genoemd, een eigen benadering geven en dit heeft geleid tot de publicatie van twee boeken hierover: Spirituele astrologie, de Zwarte lichten en Maanksnopen, Zwarte Lichten en Familiepatronen.

In mijn praktijk gebruik ik zowel de erkende testen uit de orthopedagogiek als de geboortehoroscoop. Ik voel mij niet gebonden aan een te vast kader met strakke procedures. Dat vind ik te star, omdat daardoor de vrije creativiteit te veel beperkt wordt. Maar ik houd van gedegen werk en ben kritisch in de toepassing van spirituele zienswijzen en daarvan afgeleide methoden.

Voor meer informatie kijk op: www.kernwerk-astro.nl

0